Wat zijn de signalen van huiselijk geweld?

Bij een gevoel dat er iets niet klopt, is het moeilijk om zeker te weten dat er sprake is van huiselijk geweld. Dat je hier mogelijk twijfels over hebt  is heel normaal. Begin met het letten op de signalen van huiselijk geweld of mishandeling. 

Je hebt een gevoel dat iets ‘niet pluis’ is, maar je weet niet zeker of er sprake is van huiselijk geweld. Mensen die in een situatie van huiselijk geweld zitten, praten er meestal niet uit zichzelf over. Dat kan komen door dat ze bang zijn, of omdat ze zich schamen of schuldig voelen. Daarnaast vinden veel slachtoffers het lastig om over hun privéleven te praten. Liefst houdt iemand zijn of haar problemen geheim voor de buitenwereld. En soms kan (of wil) de persoon zelf niet onder ogen zien dat een situatie niet normaal (meer) is.

Herken ik het goed?

Het kan lastig zijn om te herkennen of er sprake is van huiselijk geweld. Besef dat het normaal is dat je twijfelt. Misschien is er niets aan de hand, maar wat als je zorgen terecht zijn? Dan kun jij een groot verschil maken in iemands leven. Vertrouw op je onderbuikgevoel en deel je zorgen.

Heb je het idee dat er iets niet klopt?

Klik hieronder op een van de afbeeldingen om verder te lezen over de signalen bij een slachtoffer van kinder-, partner- of ouderenmishandeling.