Herken signalen bij de pleger

Huiselijk geweld is niet goed te praten. Toch gaat het niet altijd om kwade wil. Soms wordt een situatie iemand te veel. Misschien zijn er geldproblemen, heeft iemand psychische problemen of zijn er moeilijkheden met drank of drugs. Eén ding is vaak duidelijk: het is geen gezonde relatie en de partners hebben hulp nodig. Check daarom de signalen in onderstaande lijst. Want als je weet hoe partnermishandeling eruit kan zien, kun je iets doen.

In de onderstaande lijst vind je alle signalen bij de pleger die mogelijk duiden op partnermishandeling. Om een beter overzicht te krijgen van de situatie, helpt het om de signalen die je herkent op een rijtje te zetten. Dat betekent niet direct dat er sprake is van partnermishandeling. Het is wel belangrijk dat je weet hoe partnermishandeling eruit kan zien, zodat je je beter een beeld kunt vormen. Kijk ook naar de signalen bij het slachtoffer.

Signalen bij de pleger die mogelijk duiden op partnermishandeling

Zijn er kinderen bij betrokken?

Je zorgen maken om huiselijk geweld, is niet niks. Helemaal als er ook kinderen in de buurt zijn. Misschien wordt het kind zelf ook mishandeld. Of ziet het kind elke dag hoe zijn ouders elkaar behandelen. Daarom is belangrijk dat je iets met je zorgen doet. Houd de signalen van kindermishandeling in de gaten en maak het verschil. 

Twijfel je over de signalen?

Een vermoeden van partnermishandeling kan een zware last zijn. Je kunt je afvragen of je het wel goed ziet. Kom bij twijfel in actie.

Ga met de pleger in gesprek om duidelijkheid te verkrijgen.