Het verhaal van Talitha

Talitha maakte zich zorgen over het vriendinnetje van haar dochter. Lees welke signalen van kindermishandeling zij herkende en hoe ze in actie kwam om het kind te helpen.

Herken signalen bij de volwassene

“Het gaat om het vriendinnetje van mijn dochter. Er werd thuis niet goed voor haar en haar broertje gezorgd. De ouders dronken veel alcohol en de kinderen werden verwaarloosd en kregen niet altijd op tijd te eten." 

Herken signalen bij het kind

“Soms logeerde de dochter bij ons. De kinderen werden niet goed verzorgd, dus onze deken zag helemaal zwart van de viezigheid als ze eronder had geslapen. Ik waste dan haar kleren en zette haar onder de douche. Ze bleef wel drie of vier keer per week bij ons eten. Ook als onze eigen kinderen bij opa en oma gingen eten, ging zij met hen mee.”

“Uiteindelijk heb ik toch Veilig Thuis gebeld. Nu gaat het beter."

Praat met het kind

“Ik kwam het meisje om 9 uur ‘s avonds nog buiten tegen. Ze vertelde me toen dat ze nog buiten mocht spelen en dat ze nog niet wist wat ze thuis gingen eten.”

Bel Veilig Thuis voor advies en hulp

“Ik heb lang getwijfeld of ik hulp moest inschakelen. Uiteindelijk heb ik toch Veilig Thuis gebeld. Nu gaat het beter. De ouders zijn uit elkaar, het meisje woont bij haar vader. Ze bezoekt haar moeder alleen nog omdat ze het anders zielig vindt voor haar moeder. De vader heeft een nieuwe vriendin die hem van de drank af helpt en het huis netjes houdt.”

Wat je zelf kunt doen als je je zorgen maakt