Heb je zelf te maken met huiselijk geweld of mishandeling? Weet dan dat je er niet alleen voor staat. Er zijn organisaties die jou kunnen helpen.
Als je zelf te maken hebt met huiselijk geweld of mishandeling, zijn er verschillende soorten hulp beschikbaar.
- Je kunt voor hulp contact opnemen met Veilig Thuis op 0800 2000 (24/7 bereikbaar) of via de chat (ma t/m vr 09.00 – 17.00). Je kunt zonder je naam te noemen vertellen over de situatie waarin je je bevindt. De medewerker van Veilig Thuis luistert naar je en geeft je advies. Veilig Thuis zorgt ervoor dat je de juiste hulp krijgt.
- Heb je te maken met huwelijksdwang of achterlating en ben je in het buitenland? Dan kun je ook contact opnemen met het Landelijk Knooppunt Huwelijksdwang en Achterlating via +31 70 3454319. Of via mail: LKHA@veiligthuishaaglanden.nl. Het LKHA helpt slachtoffers van huwelijksdwang en achterlating die in het buitenland zijn terug te keren naar Nederland. Het LKHA werkt samen met het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Nederlandse ambassades.
- Heb je te maken met huwelijksdwang, huiselijk geweld, kindermishandeling, ouderenmishandeling of eergerelateerd geweld, dan kun je ook contact opnemen met landelijk expertise- en behandelcentrum Fier. Fier biedt opvang, hulp en behandeling bij geweld in afhankelijkheidsrelaties en is 24/7 bereikbaar op 088 2080 000. Je kunt ook met een expert chatten via de website van Fier.
- Heb je te maken met huiselijk geweld, seksueel misbruik of kindermishandeling, dan kun je ook contact opnemen met Sterk Huis via 013 – 543 3073. Via de website van Sterk Huis kun je ook chatten met een expert.
- Heb je te maken (gehad) met meisjesbesnijdenis, dan kun je bellen of mailen met Pharos, informatie- en adviespunt Focal Point meisjesbesnijdenis via 030-234 98 00. Of via mail: focalpointmeisjesbesnijdenis@pharos.nl. Somalische meisjes en vrouwen kunnen ook contact opnemen met de Federatie van Somalische Associaties Nederland (FSAN) via 020-486 16 28 of info@tegenvrouwenbesnijdenis.nl.