Heb je zelf te maken met huiselijk geweld?

Heb je zelf te maken met huiselijk geweld of mishandeling? Weet dan dat je er niet alleen voor staat. Er zijn verschillende organisaties die jou kunnen helpen, ook bij jou in de buurt.

Contact Veilig Thuis

Je kunt voor hulp contact opnemen met Veilig Thuis op 0800 2000 (24/7 bereikbaar) of via de chat (ma t/m vr 09.00 – 17.00). Je kunt zonder je naam te noemen vertellen over de situatie waarin je je bevindt. De medewerkers van Veilig Thuis staan voor je klaar om naar je te luisteren en je advies te geven. Zij kunnen ervoor zorgen dat je de juiste hulp krijgt en je doorverwijzen naar meer gespecialiseerde hulpverlening als dat nodig is.

Contact Centrum Seksueel Geweld

Heb je te maken een ongewenste seksuele ervaring of seksueel geweld, dan kun je 24u per dag telefonisch contact opnemen met het Centrum Seksueel Geweld via 0800-0188. Hulpverleners zijn via de chat beschikbaar, ook ’s nachts, kijk daarvoor op de website van het CSG.

Opvang nodig?

Heb je (acute) opvang nodig bekijk dan op de kaart van het landelijk netwerk vrouwenopvang welke opvang organisatie in jouw regio actief is. Er zijn ook locaties voor mannen die opvang nodig hebben na huiselijk geweld kijk hiervoor op de website mannenmishandeling.nl.  Als de veiligheid het toelaat wordt (ambulante) hulp in de eigen omgeving of regio geboden; als dit niet veilig is, dan wordt gekeken naar de veilige opvang in een andere regio.

Contact landelijk expertise- en behandelcentrum Fier

Verder kun je contact opnemen met het landelijk expertise- en behandelcentrum Fier. Fier biedt opvang, hulp en behandeling bij geweld in afhankelijkheidsrelaties en is 24/7 bereikbaar op 088 2080 000. Je kunt ook met een expert chatten via de website van Fier.

Sterk Huis

Als je te maken hebt met huiselijk geweld, seksueel misbruik of kindermishandeling, dan kun je ook contact opnemen met Sterk Huis via 013 – 543 3073 en via de website van Sterk Huis.