Wat doet Veilig Thuis?

Via Veilig Thuis kun je anoniem je zorgen uiten en advies of hulp vragen. Veilig Thuis is 24 uur per dag en 7 dagen per week gratis bereikbaar via het telefoonnummer 0800-2000 en is er voor iedereen. Voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Als je zelf slachtoffer bent, maar ook als iemand anders mogelijk slachtoffer is. Of als je zelf geweld hebt gebruikt. Ook als je twijfelt kun je altijd contact opnemen.

Je kunt gratis anoniem contact opnemen met Veilig Thuis. Een medewerker luistert dan naar jouw verhaal. Hij of zij kan jouw vragen beantwoorden en advies geven als het nodig is. Soms is het geven van advies voldoende. Soms moet er hulpverlening worden ingeschakeld. En soms is het nodig om de situatie verder te onderzoeken. Iedere situatie vraagt om een andere oplossing.

In een onderzoek werkt Veilig Thuis zoveel mogelijk samen met de mensen om wie het gaat. Lukt dat niet? Dan kan Veilig Thuis ook onderzoek doen zonder dat de betrokkenen het daarmee eens zijn, als dat voor de veiligheid van kinderen of volwassenen nodig is.

De medewerkers van Veilig Thuis hebben veel ervaring met huiselijk geweld en kindermishandeling.

Zie ook