Ga in gesprek over wat je ziet

Maak je je zorgen om een oudere? Blijf er niet mee rondlopen. Misschien is er niets aan de hand, maar wat als je zorgen terecht zijn? Dan kun jij een belangrijke rol spelen in het leven van de oudere. Simpelweg praten met andere omstanders, de oudere of de persoon van wie je denkt dat die de oudere niet goed behandelt, kan al een belangrijke stap zijn.

Zo kwamen anderen in actie

Vermoeden dat iemand mishandeld wordt, is niet niks. Maar, je bent niet de enige die twijfelt. Want wat is er aan de hand? En is het wel aan jou om te helpen? Lees de verhalen van anderen en ontdek hoe zij aan de bel trokken.

Illustratie van een man met baard

"Ik durfde niets te zeggen uit angst het contact met mijn vader te verliezen"

Rens deelde de zorgtaken voor zijn vader met zijn zus. Jarenlang ging dit goed, tot zijn zus plotseling de zorgtaken overnam zonder het hem te vertellen.

Lees het verhaal van Rens

Illustratie van een vrouw en een man

"We zijn blij dat we onze zorgen hebben gedeeld"

In het appartementencomplex van meneer en mevrouw Meijer liep de buurvrouw steeds vaker verward rond. Ze droeg vieze kleren en riep om haar overleden man. Meneer en mevrouw Meijer besloten dat het zo niet langer door kon gaan en trokken aan de bel.

Lees het verhaal van meneer en mevrouw Meijer

Illustratie van een vrouw met een grijze knot

"Ik gaf aan dat ik twijfelde. Ik kende de mensen die daar woonden immers niet."

Ina was op weg naar haar werk toen ze schreeuwende stemmen hoorde uit een woning. Ze wist niet zeker of ze het bij het juiste eind had, maar besloot toch iets te doen.

Lees het verhaal van Ina

Illustratie van een vrouw met blond haar

"Ik ben blij met de stappen die ik heb gezet. Als familielid heb je een natuurlijke rem, en die moet eraf"

Marian maakte zich zorgen om haar moeder. Ze zag haar aftakelen. Natuurlijk werd ze ook echt ouder, maar ergens klopte er iets niet. Uiteindelijk besefte Marian wat er aan de hand was.

Lees het verhaal van Marian

"Als ik er over begon, gaf mijn moeder aan dat ze dacht dat het allemaal wel weer goed zou komen"

De moeder van Monique nam haar mantelzorger in bescherming als ze met haar sprak. Monique voelde dat er iets niet goed zat en nam contact op met Veilig Thuis voor advies.

Lees het verhaal van Monique

"Ik was zo bang voor haar reactie, maar mijn schoonmoeder was juist blij dat ik erover begon"

Lindy vermoedde dat haar schoonzusje wel eens geld van haar moeder naar zichzelf overmaakte. Daarom besloot ze met haar schoonmoeder te gaan praten.

Lees het verhaal van Lindy