Kom in actie

Maak je je zorgen om een kind? Als je in actie komt, kun je een belangrijke rol spelen in zijn of haar leven. Misschien is er niets aan de hand, dat kan. Maar wat als je zorgen terecht zijn? Blijf niet met je zorgen zitten en kom in actie.

In actie komen klinkt moeilijker dan het is. Je komt al meer te weten als je simpelweg je zorgen deelt met anderen. Misschien weten zij wat er aan de hand is. Je kunt ook het gezin steunen door te vragen hoe het eigenlijk thuis gaat. Veilig Thuis bellen via 0800-2000 voor advies en hulp kan altijd. Oók als je twijfelt of het wel om kindermishandeling gaat.

Als je je zorgen maakt om een kindElke situatie is anders. Denk goed na wat jij voor het kind of gezin kunt betekenen.

Zo kwamen anderen in actie

Vermoeden dat een kind mishandeld wordt, is niet niks. Maar, je bent niet de enige die twijfelt. Want wat is er aan de hand? En is het wel aan jou om het kind te helpen? Lees de verhalen van anderen en ontdek hoe zij aan de bel trokken.

"De kinderen appten me als er problemen waren."

Josette maakte zich zorgen over de kinderen van haar buren. Lees welke signalen van kindermishandeling zij herkende en hoe ze in actie kwam om het kind te helpen.

Lees het verhaal van Josette.

"Het meisje wist om 9 uur nog niet wat ze ging eten."

Talitha maakte zich zorgen over het vriendinnetje van haar dochter. Lees welke signalen van kindermishandeling zij herkende en hoe ze in actie kwam om het kind te helpen.

Lees het verhaal van Talitha.