Maak je je zorgen om een kind? Blijf er niet mee rondlopen. Misschien is er niets aan de hand, dat kan. Maar wat als je zorgen terecht zijn? Dan kun jij een belangrijke rol spelen in zijn of haar leven. Je komt al meer te weten als je simpelweg je zorgen deelt met anderen. Misschien weten zij wat er aan de hand is. Je kunt ook het gezin steunen door te vragen hoe het eigenlijk thuis gaat.

In actie komen klinkt moeilijker dan het is. Je komt al meer te weten als je simpelweg je zorgen deelt met anderen. Misschien weten zij wat er aan de hand is. Je kunt ook het gezin steunen door te vragen hoe het eigenlijk thuis gaat. Veilig Thuis bellen via 0800-2000 voor advies en hulp kan altijd. Oók als je twijfelt of het wel om kindermishandeling gaat.

Zo kwamen anderen in actie

Vermoeden dat een kind mishandeld wordt, is niet niks. Maar, je bent niet de enige die twijfelt. Want wat is er aan de hand? En is het wel aan jou om het kind te helpen? Lees de verhalen van anderen en ontdek hoe zij aan de bel trokken.

"De kinderen appten me als er problemen waren."

Josette maakte zich zorgen over de kinderen van haar buren. Lees welke signalen van kindermishandeling zij herkende en hoe ze in actie kwam om het kind te helpen.

Lees het verhaal van Josette.

"Het meisje wist om 9 uur nog niet wat ze ging eten."

Talitha maakte zich zorgen over het vriendinnetje van haar dochter. Lees welke signalen van kindermishandeling zij herkende en hoe ze in actie kwam om het kind te helpen.

Lees het verhaal van Talitha.

“Zijn juf herkende het gedrag waar ik me zorgen om maakte.”

Altijd als de man van Annemieke binnenkomt sluipt het vriendje van haar zoon naar boven. Ze twijfelde of ze het wel goed zag, maar besloot uiteindelijk haar zorgen te delen.
Lees het verhaal van Annemieke

“Ik heb het gevoel dat hij bang is, dat ik dat in zijn ogen zie.”

Nora hoort elke avond geschreeuw tegen een jongetje in het appartement naast haar. Ze weet niet goed waar ze moet beginnen, maar heeft besloten om iets te gaan doen.
Lees het verhaal van Nora