De financiële kant van ouder worden: vraag de informatiebox aan

Op woensdag 12 juni overhandigde minister Hugo de Jonge van VWS de eerste informatiebox Financieel Veilig Ouder Worden. Het ministerie van VWS ontwierp de informatiebox samen met de Brede alliantie veilig financieel ouder worden. De box is bedoeld voor ouderen die zich op financieel gebied willen voorbereiden op de toekomst. Het voorlichtingsmateriaal in de informatiebox helpt ouderen op weg.

Een man zit met zijn laptop op de bank, foto van de voorkant van de informatiebox

Hoe regel ik mijn bankzaken goed en veilig? Wie geef ik inzage in mijn administratie als ik het zelf niet meer kan? Waar kan ik terecht als ik iets wil weten over financieel misbruik? Het zijn vragen die elke oudere zich zou moeten stellen. Want financieel misbruik kan iedere oudere overkomen. De informatiebox Financieel Veilig Ouder Worden helpt. Het doel van de box is ouderen informeren en tijdig laten nadenken over de financiële kant van ouder worden.

Je kunt de informatiebox bestellen of downloaden. Vraag je de box aan? Dan krijg je er een pasjeshouder bij. Niet alleen ouderen, maar ook mantelzorgers, vrijwilligers en professionals die voor een oudere zorgen kunnen de informatiebox bestellen.

Tip voor lokale allianties financieel misbruik: vul de box aan met lokale informatie en deel de box uit tijdens voorlichtingsbijeenkomsten.